070 720 09 44 info@bywoonzorg.nl
By Woon & Zorg

Wonen

By Woon & Zorg

Wonen

By Woon & Zorg biedt een veilige en stabiele thuissituatie voor jongeren die dat nodig hebben. Een onrustige thuissituatie kan de ontwikkeling van jongeren vertragen, dus het is belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan hun persoonlijke groei.

Het wooninitiatief biedt een positieve opvoedklimaat en helpt jongeren bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden die hun zelfredzaamheid bevorderen. Ervaren jeugdprofessionals ondersteunen de jongeren op verschillende leefdomeinen en er wordt samengewerkt met alle betrokkenen om een op maat gemaakte plan te maken dat rekening houdt met de krachten en uitdagingen van de jongeren.

“elke jeugdige verdient een veilige en stabiele thuissituatie“

Tijdens het verblijf wordt ook aandacht besteed aan het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren. Er worden diverse activiteiten aangeboden, zoals sporten, creatieve workshops en therapie om de jongeren te helpen bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en het opbouwen van sociale vaardigheden.

By Woon & Zorg ook aandacht besteedt aan de overgang naar zelfstandig wonen. Het is namelijk de bedoeling dat de jongeren na verloop van tijd weer zelfstandig kunnen wonen. Door middel van begeleiding en coaching worden de jongeren voorbereid op deze overgang en leren zij bijvoorbeeld om te gaan met financiën en huishoudelijke taken. Zo wordt er gezorgd voor een soepele overgang naar de volgende fase in hun leven.